Slide background

Høretab

Benforankrede høresystemer (BAHS)

Et benforankret høresystem er en speciel type høreapparat, som indeholder en kraftig vibrator i stedet for en højttaler (telefon).

Apparatet bæres på hovedet, monteret på en titaniumskrue, som er opereret ind i tindingebensknoglen bag øret. Et BAHS (Bone Anchored Hearing System) kaldes ofte også en “BAHA”, som er en forkortelse for Bone Anchored Hearing Aid (benforankret høreapparat), men er derudover også et produktnavn for et enkelt fabrikat. I dag kan man få BAHS fra forskellige leverandører.

BAHS anvendes til konduktive hørenedsættelser, hvor det af fysiologiske årsager ikke er muligt at anvende et almindeligt høreapparat, og hvor operation i mellemøret ikke er en mulighed.

Copyright MED-EL

Benforankrede høresystemer (BAHS) er udarbejdet af audiologopæd, cand. mag. Alice Jepsen, Audiologisk Afdeling, Gentofte Hospital og børnehørepædagog John Winther, Høreklinikken, Aalborg Universitetshospital, juni 2013.

Opdateret af Materialecentret, januar 2017

 

Ensidigt døve

BAHS kan også med fordel anvendes til ensidigt døve, hvilket vi kalder SSD (Single Sided Deafness).

Lyd bliver så via mikrofonen opfanget på den døve side og dernæst via hørenerven transmitteret til det godt hørende andet øre.